Lekkage snel gevonden door middel van lekdetectie

Infraroodcamera lekdetectie

Heeft u een lek in huis of aan uw leiding, maar kunt u niet precies zien met het blote oog waar deze zich bevindt? In dat geval kunnen experts gebruik maken van systemen van lekdetectie, zodat het lek snel gedetecteerd kan worden. Kwieq geeft u drie handige systemen van lekdetectie, die ervoor zullen zorgen dat het lek snel verleden tijd wordt.

Methode 1: de infraroodcamera

Vaak wordt gebruik gemaakt van een infraroodcamera, wanneer gezocht wordt naar lekkages. Met een dergelijke camera kunnen experts een warmtebeeld van een vloer of wand maken. Op het beeld zier u vervolgens heel gemakkelijk welke gedeelten koud en welke delen warm zijn. Hierdoor wordt duidelijk waar de lekkage zich bevindt in een leiding, en waar water opgehoopt zit onder platte daken.

Methode 2: de endoscoop

Een andere methode om te zoeken naar lekkages, is door gebruik te maken van de zogenaamde endoscoop. Dit is een kleine camera, die gemonteerd zit op een kabel van drie meter. Het grote voordeel aan deze camera is dat deze naar alle kanten gericht kan worden. Hierdoor kunt u er diverse ruimtes mee controleren, zoals ook holle gedeelten van douchebakken, afvoeren en spouwmuren.

Methode 3: rioolcamera-set

Een methode die tevens vaak wordt gebruikt is die van de rioolcamera. Deze kwalitatief hoogstaande rioolcamera kan gemakkelijk de binnenwanden van een riolering of afvoerwand inspecteren en kunnen tot maar liefst 30 meter diep komen. Dankzij een handige zender kunnen ze er precies achter komen waar een lekkage zich bevindt.

Specialist gezocht?

Bent u op zoek naar een monteur voor uw lekkage? Kwieq staat graag voor u klaar met vakwerk van een specialist. Alle aan Kwieq gelieerde vakmannen maken gebruik van handige methoden voor lekdetectie. Wilt u weten wat een professional voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan via het contactformulier.

Hoe verhelp ik een lekkende wasbak?

Lekkende wasbak verhelpen

Als u een lekkende wasbak heeft, is dit natuurlijk zeer vervelend. U kunt de wasbak niet meer gebruiken, omdat er iedere keer water uit zal lekken. Kwieq legt u in een stappenplan uit hoe u de wasbak weer hersteld.

Afvoerbuis dichtdraaien

Als uw wasbak lekt, dan zal dit er doorgaans aan liggen dat het putje niet goed aansluit. Wat u om te beginnen kunt proberen is de buis en het afvoerputje zo dicht mogelijk te draaien. Heeft u alles aangedraaid, draai de kraan dan eens maximaal open, terwijl u een emmer onder de buis heeft staan. Stroomt er geen water meer uit, dan lag de lekkage hieraan.

Lees verder

Valt schade door lekkage onder de inboedelverzekering?

Lekkage inboedelverzekering

Als uw woning schade ondervindt door een lekkage, is het een geluk dat u gebruik kunt maken van uw inboedelverzekering. Onze aangesloten lekkage specialist uit Alkmaar legt u in dit artikel precies uit wanneer de schade wel en wanneer deze niet onder de inboedelverzekering valt. Zo komt u beslagen ten ijs!

Drie voorwaarden

Er zijn drie gevallen waarbij de lekkageschade onder uw inboedelverzekering valt. Dit zijn de volgende gevallen:

  • Indien de schade wordt veroorzaakt door lekkage van dakgoten, daken en bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Indien de schade wordt veroorzaakt door water uit de centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties.
  • Indien de schade wordt veroorzaakt door het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen.

Lees verder

Wanneer wordt de reparatie van een lekkage vergoed?

Lekkage verzekering vergoed

Wanneer u een lekkage heeft, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen door een vakman. Indien u een opstalverzekering heeft, worden deze reparatiewerkzaamheden meestal vergoed door uw verzekeraar. Kwieq legt u alles uit over het vergoeden van uw lekkages.

Opstalverzekering

Bent u in het bezit van een eigen huis, dan is een opstalverzekering doorgaans een verplichting die u wordt opgelegd door de hypotheekverstrekker. Deze verzekering dekt de schade wanneer er een lekkage in uw woning ontstaat die u niet had kunnen voorkomen. Heeft u bijvoorbeeld veel op uw platte dak gelopen terwijl dit niet de bedoeling was, dan bent u zelf de veroorzaker van de daklekkage en verzekert de opstalverzekering de reparatie niet. De verzekering helpt u wel in de volgende gevallen:

Lees verder

Last van een lekkende kraan?

Lekkende kraan

Wanneer u in uw slaapkamer een wastafel hebt, dan is dit natuurlijk ideaal. Zo kunt u ’s avonds voor het slapengaan nog even snel uw tanden poetsen. Maar wanneer de kraan lekt, dan bent u waarschijnlijk niet meer zo blij met de wastafel. Wanneer u telkens het water hoort druppelen, kunt u misschien niet slapen. Niet alleen bij een lekkende kraan in de slaapkamer raken mensen geïrriteerd, maar bij alle kranen in het huis. Een lekkende kraan is erg vervelend, maar u verspilt ook water. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Lees snel verder om te lezen hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen.

Lees verder

Dakgoot schoonmaken

Dakoten schoonmaken - dakgoot reinigen

Er wordt vaak niet bij stil gestaan, maar u dakgoten moeten regelmatig schoon worden gemaakt. Vaak staat u er pas bij stil als het al te laat is. En wordt er past wat aan een dakgoot gedaan als er al schade of lekkage zichtbaar is. Dan is het dus te laat. Door uw dakgoot regelmatig schoon te maken, kunt u dit allemaal voorkomen.

Wat hebt u nodig bij het schoonmaken van uw dakgoot?

Voordat u de ladder op klimt is het verstandig om een aantal dingen bij de hand te hebben:

  • Een ladder
  • Een lege emmer en een emmer water
  • Een schepje
  • Een kleine bezem

Tips:

Voor het schoonmaken van uw dakgoot hebben wij een aantal tips. Maar wij hebben ook tips om ervoor te zorgen dat het schoonmaken minder tijd in beslag neemt.
Lees verder

Vochtproblemen verhelpen

vochtproblemen verhelpen

Het Nederlandse klimaat is zeer nat. De vochtigheidsgraad is hoog omdat het een zeeklimaat heeft. Dit heeft invloed op alles en zo ook op de grond. De vochtigheid gaat in uw kelder en kruipruimtes zitten. Uw woning kan schade oplopen door dit vocht. Het vocht zal opstijgen naar uw woongedeelte. Ook uw gezondheid gaat erop achteruit wanneer u vochtproblemen heeft. U krijgt namelijk schimmelgroei en dit heeft gevolgen voor u en uw woning. Laat het niet zover komen, u kunt zelf veel doen tegen deze nattigheid.

Doe het zelf

Er zijn ontzettend veel manieren waarop u zelf iets kunt doen tegen vochtproblemen. Het is belangrijk dat u dit vocht terugdringt, uw woning en gezondheid hangen ervan af. Wij hebben een overzicht gemaakt hoe u dergelijke problemen oplost. Bijvoorbeeld hoe u een muur aan de binnenkant en muur aan de buitenkant van een woning wilt aanpakken.

Lees verder

Lekkende kraan repareren

Een lekkende kraan is niet alleen irritant, het kost u ook nog eens geld. In dit stuk bespreken we niet alleen het vervangen van het kraanleertje en nemen we door hoe eengreepskranen, bolkranen, kranen met keramische schijven en lekkage in de pakking werken. We gaan ook in op het repareren van de waterleiding. De eerste stap die u moet nemen als u begint met de reparatie is de hoofdkraan dicht draaien.

Lekkage langs de pakking van de kraan

Hier volgen de stappen voor: Wat te doen als uw kraan al wat verouderd is?
Lees verder