Daklekkage

Daklekkage

Lekkage aan uw dak is ontzettend vervelend. Met dit probleem krijgen veel mensen in Nederland regelmatig te maken. Ook komt daklekkage nooit gelegen. Als er veel sneeuw ligt tijdens de kerstdagen of tijdens een herfststorm. U wilt dan niet te lang last hebben van deze lekkage. Als u last hebt van lekkage in uw bijkeuken, dan is het mogelijk om er emmers onder te zetten om de schade te beperken. Maar deze emmers bent u snel zat. De precieze oorzaak van lekkage is vaak moeilijk te achterhalen, maar dat het te maken heeft met de verschillende weersinvloeden is vrijwel zeker.

Plat dak en dakgoot

Als u een plat dak hebt, dan is de kans op lekkage het grootst. Doordat de dakbedekking vaak niet aan elkaar zit, kunnen er barsten ontstaan waar het water doorheen komt. Ook kan bij vorst de randen van de dakbedekking openbarsten. Zo loopt het water aan de zijkant van het dak uw woning in. Als uw dakgoot overvol zit, dan loopt het water omhoog. Wanneer het water bij uw daklood komt, dan kan het water de dakconstructie aantasten. Op een plat dak, kan ook een plas water blijven liggen. Het valt aan te raden om uw dakgoot regelmatig te reinigen.

Daklood

Daklood is een materiaal van metaal die voorkomt dat het water langs de dakpannen, de muur zo de dakconstructie inloopt. U ziet daklood vaak op plaatsen waar het dak in aanraking komt met de muur van een pand. Randen van een dakkapel of schoorsteen worden ook afgewerkt met daklood, zo kan er geen water door de naden lopen. Om lekkage aan uw dak te voorkomen, is het verstandig om uw dakloot regelmatig te controleren op gaten en roestplekken. Let ook op het daklood wat boven uw muren zit, wanneer er hierboven een scheur ontstaat kan er veel water langs het daklood stromen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Laat u informeren over de mogelijkheden.