Lekkage snel gevonden door middel van lekdetectie

Infraroodcamera lekdetectie

Heeft u een lek in huis of aan uw leiding, maar kunt u niet precies zien met het blote oog waar deze zich bevindt? In dat geval kunnen experts gebruik maken van systemen van lekdetectie, zodat het lek snel gedetecteerd kan worden. Kwieq geeft u drie handige systemen van lekdetectie, die ervoor zullen zorgen dat het lek snel verleden tijd wordt.

Methode 1: de infraroodcamera

Vaak wordt gebruik gemaakt van een infraroodcamera, wanneer gezocht wordt naar lekkages. Met een dergelijke camera kunnen experts een warmtebeeld van een vloer of wand maken. Op het beeld zier u vervolgens heel gemakkelijk welke gedeelten koud en welke delen warm zijn. Hierdoor wordt duidelijk waar de lekkage zich bevindt in een leiding, en waar water opgehoopt zit onder platte daken.

Methode 2: de endoscoop

Een andere methode om te zoeken naar lekkages, is door gebruik te maken van de zogenaamde endoscoop. Dit is een kleine camera, die gemonteerd zit op een kabel van drie meter. Het grote voordeel aan deze camera is dat deze naar alle kanten gericht kan worden. Hierdoor kunt u er diverse ruimtes mee controleren, zoals ook holle gedeelten van douchebakken, afvoeren en spouwmuren.

Methode 3: rioolcamera-set

Een methode die tevens vaak wordt gebruikt is die van de rioolcamera. Deze kwalitatief hoogstaande rioolcamera kan gemakkelijk de binnenwanden van een riolering of afvoerwand inspecteren en kunnen tot maar liefst 30 meter diep komen. Dankzij een handige zender kunnen ze er precies achter komen waar een lekkage zich bevindt.

Specialist gezocht?

Bent u op zoek naar een monteur voor uw lekkage? Kwieq staat graag voor u klaar met vakwerk van een specialist. Alle aan Kwieq gelieerde vakmannen maken gebruik van handige methoden voor lekdetectie. Wilt u weten wat een professional voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan via het contactformulier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *