Lekdetectie

Lekdetectie

Met lekdetectie is het mogelijk om lekkage te ontdekken in uw woning. Er zijn verschillende vormen van lekdetectie. Voor elke situatie is een manier van lekdetectie. Wanneer u denkt dat u last hebt van lekkage in uw woning op een plaats die moeilijk bereikbaar is, dan is het verstandig om gebruik te maken van lekdetectie. Zo voorkomt u dat bijvoorbeeld uw muur eruit wordt gebroken. Want de kosten voor de breek- en herstelwerkzaamheden zijn een stuk duurder dan de kosten voor lekdetectie.

Thermografie

Bij thermografie wordt de temperatuur gemeten van bepaalde plekken in uw huis. Er wordt een thermogram gemaakt, dit is een soort foto waarop verschillende temperaturen te zien zijn. Donkere kleuren zijn koud en lichte kleuren zijn warm. Als er een lekkage aanwezig is, dan is dit te zien aan het verschil in temperatuur. Wanneer er een lekkage zichtbaar is, dan kan er gericht gewerkt worden. Zo hoeft er geen hele muur uitgebroken te worden. Wanneer er ergens lekkage wordt ontdekt met de thermografie, dan wordt er gesproken van een hotspot.

Voordelen

Een van de grootste voordelen is dat er geen onnodig breekwerk aan te pas hoeft te komen. Zo is het mogelijk om kosten te besparen in de zin van arbeidskosten en materiaalkosten. Door gebruik te maken van thermografie is het mogelijk om snel alle soorten lekkage te ontdekken. Nadat de lekkages zijn ontdekt, kan er snel actie worden ondernomen om de schade te beperken.

Kosten van thermografie

Wanneer u gebruik maakt van thermografie, moet er een thermogram gemaakt worden. Hier is apparatuur voor nodig. De kosten van thermografie kunnen variëren in prijs, elke aanbieder hanteert een andere prijs. Maar door de verschillende prijzen kunt u ook nagaan dat er verschil is in de kwaliteit van de thermografie. Maar wat voorop staat, zijn de voordelen van thermografie. Wanneer u het vermoeden hebt dat u lekkage hebt in uw woning, is het verstandig om actie te ondernemen. Wacht niet te lang, want de kosten kunnen flink oplopen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Laat u informeren over de mogelijkheden.