Hoe verhelp ik een lekkende wasbak?

Lekkende wasbak verhelpen

Als u een lekkende wasbak heeft, is dit natuurlijk zeer vervelend. U kunt de wasbak niet meer gebruiken, omdat er iedere keer water uit zal lekken. Kwieq legt u in een stappenplan uit hoe u de wasbak weer hersteld.

Afvoerbuis dichtdraaien

Als uw wasbak lekt, dan zal dit er doorgaans aan liggen dat het putje niet goed aansluit. Wat u om te beginnen kunt proberen is de buis en het afvoerputje zo dicht mogelijk te draaien. Heeft u alles aangedraaid, draai de kraan dan eens maximaal open, terwijl u een emmer onder de buis heeft staan. Stroomt er geen water meer uit, dan lag de lekkage hieraan.

Wasbak demonteren

Wanneer het probleem niet is verholpen, raden we u aan te kijken of het ligt aan een eventuele verstopping in de wasbak. U kunt uw wasbak opendraaien en het putje eruit halen, om zo alle eventuele haren en andere viezigheden uit de wasbak te verwijderen. Zorg ervoor dat u het overzicht over alle stappen goed houdt, zodat u deze weer eenvoudig in elkaar kunt zetten naderhand. Wilt u uw wasbak liever niet uit elkaar halen, dan kunt u het ook proberen met gootsteenontstopper.

Opnieuw doorstromen

Na het demonteren en het opnieuw monteren van de buis van uw wasbak, laat u de wasbak opnieuw doorstromen met een emmer. Blijft uw wasbak in dit geval lekken, dan kan het liggen aan een gat in de buis. Controleer of al het water afkomstig is van één punt en bekijk of daar een gat is.

Laat ons u helpen

Indien u er desondanks niet uitkomt, kunt u contact opnemen met een professional. Via Kwieq kunt u gemakkelijk en snel in contact komen met vakmannen bij u in de buurt. Wij zijn actief in heel Nederland. Het maakt ons niet uit of u in Alkmaar of Breda woont, onze monteurs zijn altijd bij u in de buurt aanwezig. Door offertes te vergelijken, bespaart u op de totaalkosten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *