Valt schade door lekkage onder de inboedelverzekering?

Lekkage inboedelverzekering

Als uw woning schade ondervindt door een lekkage, is het een geluk dat u gebruik kunt maken van uw inboedelverzekering. Onze aangesloten lekkage specialist uit Alkmaar legt u in dit artikel precies uit wanneer de schade wel en wanneer deze niet onder de inboedelverzekering valt. Zo komt u beslagen ten ijs!

Drie voorwaarden

Er zijn drie gevallen waarbij de lekkageschade onder uw inboedelverzekering valt. Dit zijn de volgende gevallen:

  • Indien de schade wordt veroorzaakt door lekkage van dakgoten, daken en bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Indien de schade wordt veroorzaakt door water uit de centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties.
  • Indien de schade wordt veroorzaakt door het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen.

Ook belangrijk

Wat daarnaast van belang is, is dat het gaat om een onvoorzien geval. Dit betekent dat u niet van tevoren in had kunnen schatten dat zoiets zou kunnen gebeuren. Wordt de lekkage veroorzaakt door aantoonbaar slecht onderhoud, dan gaat de vergoeding door de verzekering niet door. Denk hierbij aan het springen van de leidingen doordat u de waterleidingen vergeet af te tappen voordat u op wintervakantie gaat.

Claim indienen

Verder geldt dat iedere verzekeraar verschilt, dus bekijk bij het uitkiezen van een verzekering altijd wat wel en niet wordt vergoed. Heeft u waterschade, dan raden wij u aan dit direct te melden bij de verzekeraar en een schadeformulier in te leveren met foto’s van de schade. Heeft u bonnetjes of rekeningafschriften, zodat u kunt aantonen hoeveel de beschadigde objecten indertijd hebben gekost? Wij raden u aan ze mee te sturen. De verzekeraar zal uw aanvraag vervolgens beoordelen.

2 reacties

  1. Elke keer na een hevige regenbui lag er steeds veel water op zolder, we hadden blijkbaar een lekkage. Na een paar uur zoeken waar de lekkage weg kwam, ben ik het dak maar opgegaan. En, ja hoor daar was het probleem al, de dakpannen waren verschoven. Dus hebben we de dakpannen er weer goed opgelegd, en de vloer vervangen . Sindsdien hebben we geen last meer van lekkages in huis. En gelukkig kon ik het probleem zelf verhelpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *