Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Overzicht

Hoe kan daklekkage ontstaan?

Het kan zijn dat het te hard heeft geregend en dat hierdoor uw dakbedekking los is gaan laten of dat er gaten in ontstaan zijn. Het kan ook zo zijn dat uw dakgoten vol zitten met bladeren en vuil, waardoor het water niet weg kan stromen.

Hoe kan ik daklekkage voorkomen?

daklekkage voorkomenU moet regelmatig uw dakgoten en dakbedekking controleren. Zorg er ook voor dat uw dakgoten leeg zijn en dat het lood- en zinkwerk van uw dakgoten in orde zijn.

 

Wat heb ik nodig om mijn dakgoten schoon te maken?

Wanneer u wilt beginnen met het schoonmaken van uw dakgoten, dan heeft u eerst een aantal dingen nodig wat u nodig heeft.

  • Een lader om bij uw dakgoten te kunnen
  • Een emmer, hier kunt u het vuil of bladeren in vegen<
  • Daarom heeft u ook een bezem nodig

Hoe moet ik mijn kraan vervangen?

kraan vervangenAls eerste moet u de hoofdkraan dichtdraaien. Er zijn meerdere soorten kranen, dus hangt het er vanaf welke kraan u thuis heeft. Bij een eengreepskraan met een gesloten cartouche moet u eerst de greep weghalen. Daarna moet u kijken of er nog iets gedraaid kan worden, deze moet ook verwijderd worden. Als laatst kunt u het cartouche vervangen. Bij een kraan met keramische schijven moeten de greep en sierkap verwijderd worden, daarna kan de cartouche vervangen worden of de ringen die eronder liggen.

Wanneer valt lekkageschade onder mijn inboedelverzekering?

Als uw lekkageschade één van onderstaande gevallen is, dan valt het onder uw inboederverzekering.

  • Als er schade ontstaat door lekkage van dakgoten, daken en bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Als de schade wordt veroorzaakt door water uit de CV-ketel, waterleiding of door installaties wat daarop aangesloten is.
  • Als de schade wordt veroorzaakt door het stukvriezen van CV-buizen of waterleidingbuizen.

Wat kan ik doen tegen vochtproblemen?

vochtproblemenHier zijn twee manieren voor die u kunt gebruiken. U moet zelf nagaan wat beter is in uw situatie. U kunt vochtproblemen tegengaan door te injecteren of te onderkappen. Injecteren wil zeggen dat u de muren gaat inspuiten, dit is vaak geen oplossing voor een lange tijd. Maar bij onderkappen is het juist andersom, het probleem wordt misschien wel voor 10 jaar verholpen. Onderkappen is alleen wel iets gevaarlijker, vooral in de wat oudere woningen.

Hoe voorkom ik kalkaanslag op mijn kraan?

Dit komt vaak voor, de meeste mensen gebruiken hier chemische middelen voor. Dat is nergens voor nodig, want u kunt een sopje maken van water en azijn. U doet een doekje in dit sopje en deze draait u om uw kraan heen. Als u dit een nachtje zo laat, dan is de volgende ochtend alle kalk alweer weg.

Wat is thermografie?

Thermografie is een manier van lekdetectie. Als thermografie wordt toegepast, dan worden de temperaturen in huis gemeten door middel van een infraroodcamera. Dan is er te zien waar het in huis warm en koud is en op deze manier kunnen experts zien waar de lekkage zit. Dit heeft zeker zijn voordelen, er hoeft bijvoorbeeld niet een muur gebroken te worden. Er wordt dus eerst gekeken waar de lekkage zit. Hierna gaan de experts aan de slag, om de lekkage te verhelpen.

Waarom stroomt het water niet weg in mijn wasbak?

Dan zit waarschijnlijk de afvoer verstopt. Het water wordt dus geblokkeerd en kan hierdoor niet wegstromen. Als u langere tijd last heeft van een verstopte afvoer, dan kan er vaak een lekkage ontstaan. Dit kan niet alleen gebeuren als uw wasbak verstopt zit, maar ook bij het toilet of in de douche.

Wat moet ik doen als mijn wasbak lekt?

Vaak is het zo dat als uw wasbak lekt, dat u deze dan dient te vervangen. Want het zal niet voor een lange tijd zijn als u het probleem heeft verholpen. Vaak begint er dan alsnog water te lekken. U kunt eerst eens proberen om de buis en het afvoerputje zo strak mogelijk te draaien. Draai dan de kraan eens open, als het niet meer lekt zal dit het probleem geweest zijn. Als het nog wel lekt, kunt u kijken of het afvoerputje verstopt zit en deze gaan ontstoppen. Het kan ook zo zijn dat er een gat in de buis zit, dan is het handig om een expert in te schakelen.

Hoe kan een lek in mijn huis gedetecteerd worden?

lek detectieAls u niet weet waar de lekkage vandaan komt, dan kunnen wij dit erg snel en gemakkelijk voor u vinden. Wij hebben hier namelijk een paar methoden voor. Het detecteren met een infraroodcamera, endoscoop en met een rioolcamera.


Terug naar het overzicht

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Laat u informeren over de mogelijkheden.