Vochtproblemen verhelpen

vochtproblemen verhelpen

Het Nederlandse klimaat is zeer nat. De vochtigheidsgraad is hoog omdat het een zeeklimaat heeft. Dit heeft invloed op alles en zo ook op de grond. De vochtigheid gaat in uw kelder en kruipruimtes zitten. Uw woning kan schade oplopen door dit vocht. Het vocht zal opstijgen naar uw woongedeelte. Ook uw gezondheid gaat erop achteruit wanneer u vochtproblemen heeft. U krijgt namelijk schimmelgroei en dit heeft gevolgen voor u en uw woning. Laat het niet zover komen, u kunt zelf veel doen tegen deze nattigheid.

Doe het zelf

Er zijn ontzettend veel manieren waarop u zelf iets kunt doen tegen vochtproblemen. Het is belangrijk dat u dit vocht terugdringt, uw woning en gezondheid hangen ervan af. Wij hebben een overzicht gemaakt hoe u dergelijke problemen oplost. Bijvoorbeeld hoe u een muur aan de binnenkant en muur aan de buitenkant van een woning wilt aanpakken.

Opstijgend vocht behandelen

U kunt gebruik maken van chemische middelen om uw woning en dan voornamelijk uw muur, beter bestand tegen water te maken. U hebt dan betere bescherming tegen weersomstandigheden.

Binnenmuren

Vocht dat zich binnen in uw kelder op kruipruimte bevindt, zal opstijgen. Uw muren kunnen schimmels krijgen die zich van binnenuit zullen nestelen en verder groeien. Voorkom dat er schimmels zullen worden gevormd. Er zijn chemische middelen om uw binnenmuur in te spuiten zodat u geen vochtigheidsproblemen meer heeft. Alle soorten muren kunnen worden behandeld met dit middel.

Buitenmuren

Buitenmuren moeten zeer veel doorstaan in Nederland. Zij moeten vele maanden per jaar bestand zijn tegen regen, ijs, hagel en sneeuw. U kunt uw buitenmuren ook behandelen met een chemisch middel. Het middel zal meer weerstand bieden tegen de weersinvloeden. Zorg ervoor dat uw metselwerk niet kapot gaat door vocht. Het voorkomt dat u zo problemen krijgt van vanuit de binnenkant.

Onderkappen

Behandel door onderkappen uw vochtproblemen. Onderkappen is een techniek om vochtproblemen te verhelpen. Nadat er vlak boven de grond in de muur gaten zijn gemaakt, zal er foliepapier in de schoongemaakte opening moeten worden gelegd. Het foliepapier dat u aan de binnenkant legt werkt tegen het opstijgende vocht. Het is van belang dat er daarna wordt gemetseld met een expansiemortel, zo voorkomt u dat er krimp kan ontstaan.

Opstijgend vocht, injecteren of onderkappen?

Het is aan u de keus welke manier u wilt gebruiken om uw vochtproblemen te verhelpen. Wij raden u aan om voor zowel inspuiten als onderkappen de voor en nadelen te bekijken. Zo weet u zeker dat u de meest passende keuze hebt gemaakt voor uw situatie. Behandeling door middel van de muren inspuiten is een gemakkelijke methode die iedereen zelf kan doen. Het is helaas geen methode die lang een oplossing geeft. U zult de behandeling met regelmaat moeten herhalen. Als u een meer blijvende oplossing zoekt kies dan voor onderkappen. Onderkappen zal uw vochtproblemen terugdringen voor tientallen jaren. Het risico van onderkappen is dat het een minder veilige methode is. U hebt soms te maken met een oudere woning dit maakt het een risicovollere klus.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *