Wanneer wordt de reparatie van een lekkage vergoed?

Lekkage verzekering vergoed

Wanneer u een lekkage heeft, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen door een vakman. Indien u een opstalverzekering heeft, worden deze reparatiewerkzaamheden meestal vergoed door uw verzekeraar. Kwieq legt u alles uit over het vergoeden van uw lekkages.

Opstalverzekering

Bent u in het bezit van een eigen huis, dan is een opstalverzekering doorgaans een verplichting die u wordt opgelegd door de hypotheekverstrekker. Deze verzekering dekt de schade wanneer er een lekkage in uw woning ontstaat die u niet had kunnen voorkomen. Heeft u bijvoorbeeld veel op uw platte dak gelopen terwijl dit niet de bedoeling was, dan bent u zelf de veroorzaker van de daklekkage en verzekert de opstalverzekering de reparatie niet. De verzekering helpt u wel in de volgende gevallen:


  • Wanneer u schade heeft doordat uw dak, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen in huis lekken.
  • Wanneer de lekkage wordt veroorzaakt door het kapotvriezen van uw CV- of waterleidingbuizen.
  • Wanneer u schade heeft doordat uw centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties zijn gaan lekken
  • Wanneer de schade wordt veroorzaakt door de buurman. In het geval dat de verzekering dit in bijzondere omstandigheden niet dekt, kunt u het op de aansprakelijkheidsverzekering van de buurman verhalen.

Goed om te weten

Handig om te weten is wel dat de hoogte van het verzekerde bedrag afhangt van uw verzekeraar. Bepaalde verzekeraars dekken een hoger bedrag dan andere maatschappijen. Het is aan te raden om uw verzekeraar uit te kiezen op de hoogte van de mogelijkerwijs uit te keren bedragen. Is het echter zo dat u bij een lekkage ook reparatiekosten aan uw dak of dakgoot heeft, dan vergoedt de opstalverzekering deze helaas niet.

1 reactie

  1. Bij ons was een lekkage ontstaan doordat onze waterleidingbuizen kapot gevroren waren vorige winter. Wij hebben ook zeker een opstalverzekering maar het repareren van onze lekkage is niet door de verzekering vergoed. dit verbaasd mij nogal na het lezen van dit artikel..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *